Her er regionens bedste rapsmarkfoto

TV ØST har ledt efter det bedste billede af de smukke rapsmarker. Nu er der fundet en vinder på Vestlolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvem tager det bedste billede af en rapsmark? Det var temaet for en konkurrence, som vi på TV ØST satte i gang.

Interessen for at deltage har været overvældende, så vi har næsten set gult af glæde over de langt over hundrede flotte billeder. Ud fra de mange sjove, smukke og kreative bud valgte vi ni finalister, som vores bruger på Facebook og siden her fik lov at stemme om.

Til sidst var der dog én klar vinder: Jørgen Witveds billede af en lille sø midt i en rapsmark på Vestlolland.

I alt 713 brugere havde fredag kl. 12:00 stemt på Jørgen Witveds billede. Dermed var han et godt stykke foran konkurrenterne. Lizette Nordquists billede af to glade sommerpiger fik nemlig 478 stemmer, mens Dorte Irene Sattrup Lund-Nielsens billede af en smuk rapsmark badet i aftensolens lys fik 363 stemmer.

Ikke overraskende glæder det fotografen, at så mange kunne lide hans billede.

- Det er fantastisk. Jeg går efter en enkel og æstetisk billedstil og traver meget rundt for at gøre billedet så enkelt som muligt, så det er dejligt, at folk godt kan lide det, siger han.

quote Jeg går efter en enkel og æstetisk billedstil og traver meget rundt for at gøre billedet så enkelt som muligt.

Jørgen Witved, fotograf

Fra København til Nakskov

At 67-årige Jørgen Witved i dag skulle trave Vestlolland tyndt, lå ikke i kortene for nogle år siden. Han er nemlig født og opvokset i København, hvor han i 30 år var pressefotograf for adskillige medier. Efter 43 års ægteskab mistede han dog sin kone, og da han gik på pension, var der brug for luftforandring.

Derfor flyttede han for to år siden til Vestlolland for at være tættere på sin datter, sine børnebørn og den skønne natur - og det valg har han ikke fortrudt.

- Her er helt anderledes, end jeg troede. Faktisk kan man jo dårligt komme længere væk fra storbyen, men jeg holder meget af stilheden og naturen. Hver dag kører jeg en tur og lufter min hund, og så har jeg kameraet med. Jeg kan jo ikke lade være med at fotografere, forklarer han.

Se de andre finalister i opslaget her.

 

Folk smiler og nikker

Det er dog ikke kun naturen, som Jørgen Witved finder glæde ved. Lollikerne selv gør nemlig også et stort indtryk.

- Første gang jeg gik tur hernede, lagde jeg mærke til, at folk smilede og nikkede. Det ville de aldrig gøre på Frederiksberg. Jeg føler en meget stor åbenhed og venlighed over for folk som mig, siger Jørgen Witved.

quote Første gang jeg gik tur hernede, lagde jeg mærke til, at folk smilede og nikkede. Det ville de aldrig gøre på Frederiksberg. 

Jørgen Witved, fotograf

Som pensioneret pressefotograf faldt det naturligt for Jørgen Witved at melde sig ind i den lokale fotoklub, og han har efter eget udsagn snart fotograferet hver eneste krog af Vestlolland.

Mange af billederne deler han i Facebook-gruppen "Lolland-Falster Lovestorm", og selvom han har arbejdet som pressefotograf, er det en helt anden oplevelse at dele dem med et publikum på Facebook.

- Som pressefotograf er du jo ikke i kontakt med dit publikum. Men på Facebook kommenterer folk jo både på, hvad de kan lide og ikke lide. Det kan jeg godt lide, fortæller Jørgen Witved.

Har du lyst til at se flere af Jørgen Witveds billeder, har vi fået lov at vise en håndfuld af dem her:

Vintersolhverv - årets korteste dag. December 2017.
Vintersolhverv - årets korteste dag. December 2017.
Foto: Jørgen Witved
Krabbefiskeri på Onsevig Havn. September 2017.
Krabbefiskeri på Onsevig Havn. September 2017.
Foto: Jørgen Witved
Hejringe, Vestlolland. Januar 2018.
Hejringe, Vestlolland. Januar 2018.
Foto: Jørgen Witved
 
 
Foto: Jørgen Witved
Højsæson for roehøst. September 2017.
Højsæson for roehøst. September 2017.
Foto: Jørgen Witved
August 2017.
August 2017.
Foto: Jørgen Witved