¨

Henrik Sass forlader Folketinget

Henrik Sass Larsen forlader Folketinget.

I det nye år skal det mangeårige folketingsmedlem Henrik Sass Larsen være direktør i brancheforeningen DVCA.

Henrik Sass Larsen (S) forlader Folketinget ved udgangen af september for at blive administrerende direktør i DVCA, som er brancheforeningen for blandt andet kapitalfonde i Danmark.

Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

1. januar 2020 sætter den tidligere minister og det mangeårige folketingsmedlem Henrik Sass Larsen sig i direktørstolen.

- Jeg har, som jeg også har skrevet om tidligere, været utrolig glad og følt mig meget privilegeret over at have været medlem af Folketinget i næsten 20 år og været en del af mit partis ledelse gennem mange af årene, skriver Henrik Sass Larsen på Facebook om jobskiftet.

- Men det har ligeledes været klart for mig siden valget, at min tid i politik er udrandt, skriver han.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget

Henrik Sass Larsen har været blandt toppen i Socialdemokratiet, og han blev af mange vurderet som det naturlige valg til en ny finansminister i en S-ledet regering.

Henrik Sass Larsen - fra DSU-formand til kapitalfond

Fødested: Født i Virum, men voksede op i det almene boligbyggeri Taastrupgård i Høje-Taastrup. Kom på børnehjem og blev senere bortadopteret.

Uddannelse: Har læst HA/forvaltningsstudier ved Roskilde Universitet (RUC), men har ikke afsluttet uddannelsen.

Karriere:

  • 4. september skrev Henrik Sass på Facebook, at han var tilbage på Christiansborg for at varetage "socialdemokratiets historiske virke".
  • 10. juni meddelte Henrik Sass Larsen, at han sygemeldte sig.
  • Tidligere gruppeformand for Socialdemokratiets folketingsgruppe og statsrevisor.
  • Erhvervs- og vækstminister fra 2013 til 2015.
  • Har siddet i Folketinget siden 2000, blandt andet som politisk ordfører og gruppeformand.
  • Formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom fra 1992 til 1996.

Kilder: Folketinget, Politiken og Ritzau

Se mere

Kort efter folketingsvalget, der blev afholdt 5. juni, gik Sass Larsen dog til S-formand Mette Frederiksen med beskeden om, at han ikke ville stå til rådighed som minister i en kommende regering, hvorefter han sygemeldte sig.

Det er kun 14 dage siden, at Henrik Sass Larsen i et opslag på Facebook skrev, at han var tilbage på Christiansborg, hvor han ville koncentrere "sin arbejdsindsats omkring Socialdemokratiets historiske virke".

Det har ikke været muligt for medier at få oplyst, hvad det præcist dækker over.

53-årige Henrik Sass Larsen blev valgt i Folketinget i 2001. Han har siden da både været partiets gruppeformand samt erhvervs- og vækstminister.

Førstesuppleanten ti Henrik Sass Larsens Post er Faxe-kandidaten Tanja Larsson. Hun fik flere stemmer end Henrik Sass Larsen, men på grund af Socialdemokratiets opstillingsmetode var det Sass Larsen, der fik mandatet.

- Det er en ulykkelig situation, men bliver der bud efter mig, er jeg selvfølgelig klar til at springe ind på Christiansborg med det samme, sagde hun i juni til TV2 ØST, da Sass Larsen sygemeldte sig.

Opdateres...

Tanja Larsson (S) er førstesuppleant til Henrik Sass Larsens plads i Folketinget. Det er dog ikke bekræftet, om hun overtager pladsen. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App