Hele regionen til kamp mod bacillerne

Sygehusene i regionen sætter i denne uge ekstra fokus på hygiejne. Fokus er på håndhygiejne, men sygehusene vil også oplyse om blandt andet påklædning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Du skal børste dine tænder, hver gang du vasker hænder.

Sådan lyder børnesangen, og selvom det er vigtigt at børste tænderne, vil Region Sjælland i uge 38 som led med den Nationale Hygiejneuge sætte fokus på håndhygiejnen. Nogle steder vil de endda udvide fokus og oplyse om mere end ”bare” håndhygiejne.

Find 5 fejl

Slagelse Sygehus er et af de steder, der vil oplyse om andet end håndvask.

Det udtaler Judit Christensen, der er hygiejnesygeplejerske i Region Sjælland.

- Vores medarbejdere synes efterhånden, at det er ved at være en gammel traver, at de skal huske at vaske hænderne. Så vi prøver at lave mere end det, siger hun.

I sygehuset vil medarbejdere og patienterne få udleveret håndsprit i ind- og udgange. Desuden vil sygehuset sætte fokus på påklædning.

- Vi vil i kantinen sætte en gine op, hvor man kan ”finde 5 fejl” i påklædningen. Det er for eksempel vigtig at smøge ærmerne op og huske at sætte sit lange hår op.

Hygiejnesygeplejerskens egne råd

Når Judit Christensen skal give nogle råd til tv2east’s læsere, vil hun lægge vægt på de samme punkter, som hun sender ud til skoler og virksomheder.

Rådene lyder:

  • Tør bordene af 2 gange om dagen
  • Luft ud 3 gange om dagen
  • Vask hænder 3 gange om dagen

Judit Christensen understreger, at håndvasken stadig er det stærkeste våben mod bakterierne.

Alle rådene gælder både på jobbet og i hjemmet.