Heksen får solrig tur til Bloksbjerg

Der bliver rig mulighed for at nyde sankthansbålene i aften. Vejret bliver varmt, solrigt og med meget lidt vind - og heksene kan flyve til Bloksbjerg uden at blive våde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Solen vil sørge for mellem 15 til 20 grader, indtil den går ned omkring klokken 22, hvor bålene tændes. Det oplyser Danmarks Meteorologisk Institut (DMI).

Vejret bliver væsentligt bedre end sidste år, hvor det blæste voldsomt og temperaturen kun nåede op mellem 10 og 16 grader. Men myten om en våd sankthans er snart ved at være gjort til skamme, for ifølge DMIs statistikker er det femte år i træk uden regnvejr.

DMI har offentliggjort sankthansstatistik siden 1993, og det dårligste bålvejr i perioden var i 2003, hvor det var meget vådt og blæste over det meste af landet. Det bedste vejr kom - ifølge DMIs rangering - to år senere, hvor der var svag vind, lunt og tørt vejr med solskin.

Men meget tyder altså på, at det bliver ligeså godt i aften. Det bliver samtidig starten på sommervejret, for de næste dage byder også på masser af solskin.

/ritzau/