¨

Hårdt såret soldat er død

Foto: TV ØST

Flaget er på halv stang på Antvorskov Kaserne. I aftes døde konstabel Rune Westy Zacharias Nielsen af de kvæstelser han pådrog sig den 31. oktober i Afghanistan. Han blev 22 år.

Danmark og Gardehusarregimentet i Slagelse mistede i aftes endnu en soldat.

- Jeg må desværre med sorg meddele, at vi tirsdag aften den 17. november mistede en af vore soldater, da konstabel Rune Westy Zacharias Nielsen døde af sine kvæstelser på Rigshospitalet i København, lyder det fra chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Niels Henrik Bundsgaard, i en pressemeddelelse.

- Med sårede soldater har man altid et håb om, at den kritiske situation vil udvikle sig til det bedre, men det håb brast desværre i aftes, og jeg har den største medfølelse med familien og de pårørende, der har levet med det samme håb, og som nu går en svær tid i møde, siger Niels Henrik Bundsgaard.

Rune Westy Zacharias Nielsen blev 22 år. Han tilhørte 2. spejderdeling i 2. lette opklaringseskadron, som er opstillet på Bornholm og er en del af Gardehusarregimentet. Han blev hårdt såret under en fodpatrulje i nærheden af patruljebasen Barakzai den 31. oktober af en improviseret sprængladning.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App