¨

Hård kamp om ledige stillinger

Foto: TV ØST

I Syd- og Vestsjælland er der 22 arbejdsløse for hver opslået stilling, mens der i Østjylland kun er otte. Det viser en ny undersøgelse fra AE-Rådet.

Der er et stigende antal arbejdsløse per ledig stilling i Danmark. Men for nogle er oddsene særligt slemme, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. I Syd- og Vestsjælland er der 22 arbejdsløse for hver opslået stilling, mens der i Østjylland kun er otte. Det viser en ny undersøgelse fra AE-Rådet.

Overalt i landet er der siden sommeren 2008 blevet større rift om de ledige stillinger. Dengang var der i alle landsdele mellem to og tre ledige pr. opslået stilling bortset fra Bornholm, hvor der var fem ledige pr. jobopslag, men i dag er der i gennemsnit 11 ledige pr. stilling.

For jobsøgende I Vest- og Sydsjælland er konkurrencen altså særlig barsk. antallet af ledige pr. opslået job er eksploderet fra 3 i oktober 2008 over 13 i oktober 2009 til de 22 i oktober i år. Ifølge Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank, skal folk i denne landsdel indstille sig på, at jobkrisen fortsætter:

- Forhåbningerne for at få er job i den del af landet er ret små. Vestsjælland har haft meget byggeri, som i dag ikke har ret lyse fremtidsudsigter, og mange af de produktionsarbejdspladser, der er lukket, dukker ikke op igen.

Men det er ikke kun Vest- og Sydsjælland, der får svært ved at oprette nye jobs, som kan erstatte de forsvundne, forudser Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank. Folk uden for hovedstadsområdet, Århus og Trekantsområdet skal indstille sig på, at der bliver længere på arbejde.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App