Harboe opkøber for milliarder

Skælskørbryggeriet Harboe emmer af ny optimisme efter nogle hårde år, hvor dyre specialøl gjorde det svært at være discountbryggeri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Harboedirektør og stor-aktionær Bernd Griese gør klar til investeringsoffensiv og opkøb for op mod 1 mia. kr.

Det skriver dagbladet Børsen.»Alt er muligt, og vi har øjne og ører åbne. Vi kigger på ting i Baltikum, hvor vi er i forvejen, og også i Tyskland og Danmark ville det være interessant at være større.

Derudover er vi interesseret i at styrke vores maltforretning, som vi allerede har investeret mange penge i,« siger Bernd Griese.

I regnskabet for tredje kvartal, som blev offentliggjort for små tre uger siden, fremgår det, at bryggeriet har sikret sig en kreditfacilitet på 304 mio. kr., som er klar til at blive realiseret hurtigt.

»Det skal ses som et beredskab, så vi hurtigt kan rejse nogle penge. Vi har selvfølgelig også kreditmuligheder ud over det. Vi kunne med vores cashflow godt bære en gæld på mellem 500 mio. kr. og 1 mia. kr. Det ville ikke belaste os særligt hårdt,« siger Bernd Griese.

Harboes muligheder for at låne penge forstærkes af en nettorentebærende gæld på beskedne 80 mio. kr. Ifølge Harboe-direktøren skal eventuelle opkøb ligge i forlængelse af noget eksisterende.