Har du overvågning? Politiet beder borgere om hjælp til at opklare forbrydelser

Politiet har oprettet et nationalt register, hvor man kan registrere sit overvågningskamera. Det skal hjælpe til hurtigere opklaring af forbrydelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du har et overvågningskamera hængende ved dit hjem eller din virksomhed, så har Midt- og Vestsjællands Politi en opfordring til dig.

Politiet har nemlig brug for hjælp fra borgere og virksomheder til at opklare alvorlig kriminalitet, og derfor har de oprettet et nationalt register for overvågningskameraers placering.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

- Vores register skal fungere et efterforskningsværktøj, så vi hurtigere og mere effektivt kan opklare forbrydelser af alvorlig karakter. Det vil i høj grad blive brugt i forbindelse med større uvarslede hændelser, herunder terror og alvorligt kriminalitetsformer, siger politikommissær Kristian Egekær.

Vil altid spørge om lov

Det nye register giver ikke politiet adgang til borgernes og virksomhedernes overvågning. Det skal alene fungere som en mulighed for politiet for at få overblik over, hvor der kan være overvågning, som kan være vigtig i en efterforskning.

Politiet vil altid spørge om lov til at se overvågningsbillederne.

Du kan registrere dit overvågningsudstyr her.