Håndboldspillere bekymrede for regnen

Juni måned har budt på mere regn end normalt, og det kan have givet anledning til bekymrede miner hos de ca. 1.000 tilmeldte håndboldspillere forud for landsstævnets start den 2. juli.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag den 12. juni var regnvåd. Her øsede der hele 100 mm vand ned fra himlen i Holbæk-området, og det er det dobbelte af, hvad der normalt falder hele juni måned. DMI melder om 1 milliard tons regn på landsplan den 12. juni.

De enorme vandmasser kan have givet anledning til rynker i panden hos de mange deltagere, som skal benytte sig af de nysåede græsanlæg under landsstævnet. Men Hans Preisler, afdelingsleder i 'Vej og Park' i Holbæk Kommune, fortæller, at banerne ikke har taget skade. Regnen har ligefrem vist sig at være en fordel for det nye græs.

 

- Det nysåede græs har faktisk haft godt af en ordentlig grundvanding. Det har givet græstæppet en opblomstring, siger Hans Preisler, der dog understreger, at græsset ikke har behov for mere vand før Landsstævnet starter.

Fra Landsstævnets tekniske koordinator Rene Højmark er der også positive meldinger om græssets tilstand.

- Vi skal fylde lidt mere sand på beach-volley banerne, men ellers har regnen ikke kostet noget ekstra arbejde. Fodbold- og Håndboldspillerne kan være helt rolige, for græsset skal nok være spilleklart, fortæller han.
Aftale med Falck

Hos 'Vej og Park' har de allieret sig med Falck i tilfælde af endnu et regnskyl.

- Skulle det utænkelige ske, at der igen falder to måneders regn på ét døgn, så har Falck lovet at komme og pumpe det overskydende vand væk, siger Hans Preisler.

Landsstævnets gæster får derfor ikke brug for svømmefødder, men gummistøvler er måske stadig en god idé.