¨

Godt 6000 har mistet retten til dagpenge i 2015

Foto: TV ØST

6085 personer er i år faldet ud af dagpengesystemet, viser ny opgørelse. Siden januar 2013 er tallet 56.600.

Op til tre gange så mange som forventet har siden januar opbrugt deres ret til dagpenge.

Forudsætningen for den omstridte dagpengereform, som Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og De Radikale vedtog i 2010, var, at mellem 2000 og 4000 danskere hvert år ville løbe tør for deres dagpengeret.

Som konsekvens af halveringen af dagpengeperioden fra fire til to år samt fordoblingen af optjeningsperioden fra 26 til 52 uger, blev det forudsat, at højst 4000 personer ville miste retten til dagpenge.

Tal eksploderet

Det tal er fem måneder inde i året eksploderet, viser de nye dagpenge-tal, som AK-Samvirke onsdag offentliggjorde. Ifølge opgørelsen har 6085 danskere opbrugt deres dagpengeret siden 1. januar i år.

Dermed er antallet af ledige, der har mistet dagpengeretten siden 1. januar 2013, nu oppe på cirka 56.600 personer.

Ifølge AK-Samvirke er det usikkert, hvor stor en andel af de 56.600, der er kommet i arbejde igen.

Ifølge den seneste opgørelse fra november fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (Star), der registrerer, hvad der sker med de ledige, der mister retten til dagpenge, var godt hver fjerde kommet i arbejde igen.

Hver tiende uden forsørgelse

Knap hver tiende stod helt uden forsørgelse.

- Antallet af ledige, som hverken har en indkomst eller får en ydelse, er steget. Men problemet er, at vi ikke længere har opdaterede tal, så vi kan ikke med sikkerhed sige, hvor mange det drejer sig om, siger Verner Sand Kirk, direktør i AK-Samvirke.

Også antallet af ledige, der mister den midlertidige arbejdsmarkedsydelse er ifølge AK-Samvirke støt stigende. Cirka 2500 personer har mistet retten til den midlertidige arbejdsmarkedsydelse siden januar. Hermed har i alt 7200 mistet ydelsen siden 2014.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App