¨

Gode vinterråd i trafikken

Foto: TV ØST

Det hårde vintervejr stiller særlige krav til bilen - og bilisten. Her kommer en række råd

Her er samlet en række råd   fra FDM, Falck og Forbrugerstyrelsen.

Batteri: Frostvejr aflader hurtigere bilens batterier. Det er en god idé at lade bilens batteri op inden I tager afsted. Er det et meget gammelt batteri, er det bedst at skifte det til et nyt.

Vinduesviskere: Vinduesviskerne kommer på hårdt arbejde i vintervejret. Hvad enten det er sne, regn eller skidt fra vejen, der skal viskes væk, er nye vinduesviskere at foretrække. Gamle vinduesviskere bliver stive og hårde, og det giver striber på ruden eller områder med dårligt udsyn. Derfor er nye vinduesviskere en god investering inden skiferien.

Vinterdæk: I snevejr er vinterdæk et must.

Frostsikring af lås og lister: I hård frost kan bilens lås og gummilisterne langs dørene fryse fast. Køb noget låsevæske og listespray og smør lås og lister.

Hav udstyret i orden, til hvis uheldet er ude – Sørg for at have varme tæpper og varmt tøj med, for en bil med motorproblemer bliver hurtigt kold. Husk også refleksveste og en advarselstrekant. Og endelig er en lille sneskovl også en god idé.

Planlæg ruten – Nogle veje er mere farbare end andre - og man kan på vintertrafik.dk se trafikkameraer, der viser hvordan snesituationen er netop nu på særlige vejstrækninger

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App