¨

Gensyn med De Udsendte

Foto: TV ØST

Torsdag viser TV2 den meget omtalte dokumentarfilm Armadillo. Og i den anledning genudsender TV2 ØST eet af afsnittene i serien De Udsendte, hvor Mads Gudiksen besøgte Charlie-kompagniet fra Antvorskov, der var i krig i Afghanistan .

Det er med en blanding af spænding og nervøsitet at Mads Gudiksen og fotograf bevæger sig udenfor Budwans beskyttende sandsække. Men når soldaternes opgave er at gå patrulje, skal TV-folkene naturligvis med.

På een lang række går de ud fra lejren og ned mod den først compound - en lermur hvor hele familier bor bag. Vejen ville være det nemmeste sted at gå, men fordi Taleban formentlig har lagt miner ud, vælger soldaterne at zig-zagge på markerne. Det er den almindelige afghaner ofte ret træt af, for de ødelægger både den hvede og det opium, der vokser på markerne. Men soldaterne gør det for deres sikkerheds skyld.

Undervejs bliver der snakket med folk uden for husene og pludselig får soldaterne at vide at der er talebanere, der kan se dem. Det tager de stille og roligt. Det er blevet hverdag.

Videre til næste compound gennem vandløb og masser af mudder. Ingen ved hvad der venter.

 

Du kan se hele serien om De Udsendte her

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App