¨

Genbrugspladser plages af tyverier

Foto: TV ØST

Hver anden dag oplever en af Syd- og Vestsjællands genbrugspladser at blive bestjålet. I nat gik det ud over Møn for fjerde gang på kun én uge.

På Møns Genbrugsplads er medarbejderne ved at være godt trætte af natlige besøg af tyveknægte. Så sent som i nat var den gal igen for fjerde nat i træk.

- Det er rigtigt irriterende. Vi bruger meget tid på at rydde op hver gang. Og man føler lidt, det er spildt arbejde, når man konstant kan starte forfra igen dagen efter, siger pladsmedarbejder Henrik Nielsen til TV2 Øst.

Han har arbejdet på pladsen i fire år, og han har kun oplevet, at tyverierne er taget til.

- Man kan ikke lade være med at tænke på, hvad det næste bliver. Om de også begynder at bryde ind på vores kontorer, uddyber han.

På Møn har tyvene primært været ude efter kobberspoler fra gamle fjernsyn, men også batterier og kabler er blandt deres foretrukne tyvekoster.

Og det er ikke tilfældigt.

- Prisene på kobber og skrot i det hele taget er steget kraftigt, og det er de også inden for kasserede reservedele til it, så det gør det mere attraktivt, forklarer Sydsjællands og Lolland Falsters Politiinspektør Torkild Steen Jensen, der samtidigt bekræfter, at der er sket en stigning i antallet af tyverianmeldelser på området.

Hos AffaldPlus, der administrer genbrugspladserne i Syd- og Vestsjælland, oplever man også problemet med tyveri som generelt.

- Vi har stort set indbrud hver anden dag på en af vores pladser. Det har de konsekvenser for os, at vi både mister indtægter fra det stjålne og samtidig skal bruge penge på at reperere hegn, de er brudt igennem, siger Teamleder hos AffaldPlus, Henrik Skaarup Nielsen.

Ifølge politiet er gerningsmændene en blandet flok bestående af både østeuropæere og danskere.

AffaldPlus oplyser, at man er i gang med at øge sikkerheden på pladserne, men hvilke konkrete tiltag man arbejder med, ønsker man ikke at oplyse.

- Vi skulle jo gerne fange nogle tyveknægte, og så er det bedst at holde den slags hemmeligt, siger Henrik Skaarup Nielsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App