¨

Gang i krudt-salget

Foto: TV ØST

I både Holbæk, Slagelse, Næstved og Nykøbing Falster melder butikker om en stigning i salget af fyrværkeri - trods varsler om silende regnvejr nytårsaften.

Man skal finde sin vandtætte jakke frem, hvis man agter at driste sig udendørs nytårsaften i forsøget på at sende farvestrålende raketter til himmels. For både festfyrværkeriet og den ansvarlige luntetænder-person bliver godt fugtige, fortæller DMI i den seneste vejrudsigt.


Alligevel melder flere butikker, der sælger fyrværkeri om et stigende salg. Hos Harald Nyborg i Holbæk fortæller butikschefen, at det går forrygende.


-Vi ligger 10-20 procent over salget sidste år på nuværende tidlspunkt, siger Leif Christiansen til TV2 ØST. 


Den tendens bekræfter kollegaerne i både Næstved og Nykøbing Falster. Og i Slagelse sir butikschef Charlotte Label fra Jem & Fix også at salget af fyrværkeri bliver højere i år end sidste år, og hun peget blandt andet på de udvidede åbningstider som årsag.


En del af forklaringen kan være, at folk har købt ind tidligere i år på grund af den måde nytåret falder på. Men butikscheferne mener alligevel at fyrværkerisalget i 2012 vil komme til at ligge over 2011 når det bliver gjort endeligt op.


 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App