¨

Fusk med AMU-kurser

Foto: TV ØST

Morten Elholm fra Slagelse står nu frem og fortæller, hvordan han har fået bevis for, at han har deltaget i fire AMU-kurser på Zealand Business College, som han aldrig har været på. AMU-kurserne er støttet af staten.

 

Morten Elholm blev noget overrasket, da der i oktober sidste år kom et brev med fire AMU-kursusbeviser fra Zealand Business College. Han havde nemlig aldrig været på de fire kurser. På datoerne for kurserne var han sygemeldt fra sit arbejde på virksomheden GoExcellent.

Hvert år bruger staten 2,3 milliarder kroner på såkaldt AMU-støtte. Pengene går dels som kompensation til de virksomheder, som vælger at sende deres medarbejdere på AMUkurser og dels til de skoler, som står for AMUkurserne. Dermed kan både arbejdsgiver og virksomheder tjene penge på at snyde med kurserne.

 

- Jeg synes det er noget svineri rent ud sagt, siger Morten Elholm.

På Zealand Businees College har de nu betalt 1 million kroner tilbage til staten. Derudover har de fyret to lærere, der tidligere har været ansat hos GoExcellent, der er Morten Elholms forhenværende arbejdsplads.

 

- De pågældende undervisere, som vi nu har fyret, har nok haft deres loyalitet hos deres gamle virksomhed og ikke hos os. Det er den mest logiske forklaring, jeg kan komme med,  siger Jan Bagge, vicedirektør på Zealand Business College. Han forsætter:

- Men vi har ikke levet op til vores ansvar, siden dette har kunnet ske, og derfor har vi valgt at betale det statstilskud tilbage, siger Jan Bagge.

Undervisningsministeriet er nu ved at se nærmere på i alt 34 sager om mulig fusk med AMU-midler, herunder både hos Zealand Business College og GoExcellent.

- Når vi har fået kørt de her sager igennem  må vi se, hvad det er, der sker og hvornår, der bliver lavet snyd. Derefter tager vi stilling til, om der er noget, vi kan gøre for at rette op på reglerne, eller om det handler om mere kontrol, siger Charlotte Dyremose, der er uddannelsesordfører for de Konservative.

 

GoExcellent har ikke ønsket at stille op til interview i dag, men skriver i en mail til TV2 ØST, at de mener, at det er Zealand Buisness College, der har ansvaret for fejl i sagen.

02:34 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App