Frit lejde for kamphunde

Hundeejere får måske mulighed for at få aflivet deres kamp- og muskelhunde gratis, hvis der indføres et forbud mod de farlige hunde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ejerne af de kamp- eller muskelhunde, som bliver ramt af regeringens kommende forbud mod de farlige hunderacer, kan måske se frem til en frit lejde-ordning, så de kan få dem aflivet gratis.

Justitsminister Brian Mikkelsen (K) oplyser således, at da der i 1991 blev indført et forbud mod besiddelse og avl af pit bull terrier og tosa samt krydsninger, hvori disse hunde indgår, blev det fulgt op af overgangsregler for personer, der allerede ejede sådanne hunde.

- Justitsministeriet vil i den forbindelse overveje, om der bør indføres særlige regler med henblik på at tilskynde ejere af hunde, der omfattes af forbuddet, til at aflive dem, skriver Brian Mikkelsen i et svar til Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Marlene Harpsøe.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bebudede tidligere på måneden et "effektivt og håndterbart" forbud mod kamp- og muskelhundene. I forvejen blev et flertal uden om regeringen bestående af SF, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, før sommerferien enige om en række konkrete forslag til stramninger af den nuværende lovgivning.

Senest har Venstres dyreværnsordfører, Flemming Møller, foreslået, at alle hundehvalpe uden stamtavle bør aflives.