Frit lejde aktion gav resultater

Den meget omtalte frit lejde-aktion, hvor alle kan aflevere ulovlige våben til politiet, udløber på søndag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er endnu et par dage inden fristen udløber for helt omkostningsfrit at aflevere ulovlige våben til politiet.  Derefter træder nye skærpede regler om våbenbesiddelse i kraft, og det betyder, at man risikerer minimum et års fængsel, hvis man render rundt med et ulovligt våben.

Midt-og Vestsjælland har ikke opgjort de præcise  resultater af aktionen, men foreløbige tal viser, at der i politikredsen siden midten af maj er blevet indleveret en halv snes våben af særlig farlig karakter, herunder maskinpistoler og maskingeværer.

Dertil kommer over hundrede håndvåben, knap 200 jagt- og konkurrencevåben og mere end et halvt ton ammunition.

- Vort umiddelbare indtryk af aktionen er, at det har været en stor succes, udtaler Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands politi.

- Vi har fået våben  indleveret fra mange forskellige almindelige borgere og ved at fjerne våben fra almindelige hjem sikrer vi os, at de ikke kan komme i forkerte hænder og blive brugt til kriminalitet.

Heller ikke i Sydsjællands og Lolland-Falsters politi er det endeligt opgjort, hvor mange våben, der er modtaget i frit lejde-perioden. Det anslås her, at det drejer sig om fem våben af særlig farlig karakter, godt 30 håndvåben og godt 80 jagt- og konkurrencevåben.

Over hele landet er der indtil nu indleveret knap 3.000 skydevåben. Det endelige resultat offentliggøres mandag.