Fra Skagen til Gedser på 48 timer

Det er mandigt at bruge solcreme. Det er i hvert fald det budskab Sirius-manden Per Jessen og tidligere kræftpatienter gerne vil have ud. Under Mens Health Week vil de som de første bevæge sig fra Skagen til Gedser ved ren muskelkraft på 48 timer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Per Jessen og Proof of life, en forening af tidligere kræftpatienter, begav sig i nat ud på en turen igennem Danmark, som ingen andre har gennemført tidligere.

Turen startede på Danmarks nordligste punkt, Grenen, klokken et minut over midnat mandag. Her tog de hul på en 320 km lang cykeltur ned igennem Jylland. Herefter svømmede de over lillebælt, og er i skrivende stund på vej over Fyn med kurs mod Langeland.

Hvis alt går efter planen, så vil de padle fra Langeland til Nakskov i kajak. Når de godt trætte når Nakskov, er det tid til at snøre løbeskoene og løbe de sidste 45 km til Danmarks sydligste punkt Gedser. En tur på ca. 700 km ingen andre har gennemført før.

Du kan følge hele turen live på denne hjemmeside: http://www.skruned.nu/

Per Jessen tager hele turen selv, mens de tidligere kræftpatienter fra Proof of Life, som er en forening under Kræftens Bekæmpelse, følger ham i en stafet gennem Danmark. På den måde håber de, at de at kunne inspirere andre til at komme ud og dyrke motion samtidig med, at de passer på deres hud.

-Da jeg arbejdede ved Slædepatruljen Sirius, brugte vi rigtig lang tid på at lave risikoanalyse af vores ekstreme arbejde. Vi forsøgte at minimere alle tænkelige og utænkelige situationer. Alt lige fra bjørneangreb til hvis isen skulle bryde sammen under slæden blev trænet og diskuteret. En risiko, vi ikke havde vendt og drejet, var måske den mest nærliggende, nemlig solen, siger han.

Først da Per Jessen blev forbrændt i ansigtet, begyndte han at undersøge konsekvensen af det:

-Det slog mig, at det var noget, jeg aldrig før havde skænket en tanke. Til trods for at jeg brugte stort set al min tid udenfor. Jeg tror, der er rigtig mange, der har det som mig, og det er deres øjne jeg gerne vil åbne med en event som denne, siger han.

Turen er en del af Mens Health Week 2009 hvor temaet er mænd og kræft. Eventen har til formål at sætte fokus på mænd og kræft i huden, som er den hyppigste kræftform i Danmark. Per Jessen og de andre fra Proof of Life håber, at de med denne sportsevent kan gøre det mere mandigt at beskytte sig mod solens skadelige UV-stråler.