¨

Fra i dag holder hver anden dansker ferie

Foto: TV ØST

I dag kan der blive trafikpropper og køer i lufthavnen. Halvdelen af danskerne holder nemlig ferie den kommende uge.

Så kan man godt forberede sig på lange køer i lufthavnen og trafikpropper på motorvejen. I den kommende uge holder næsten halvdelen af danskerne ferie. Det skriver Fagbladet 3F.

Hele 47 procent af danskerne holder ferie i uge 29. Stort set lige så mange holder ferie ugen efter, nemlig 46 procent. Det viser en undersøgelse blandt 983 repræsentativt udvalgte danskere, som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F.

Ekstra trafik på vejene

Den helt store rejsedag vil også give lidt mere tryk på vejene end normalt. Det er især ekstra meget trafik fra øst mod vest. 

- Det er en god idé, hvis man kører på ferie i dag, at tjekke hjemmesiden trafikken.dk. Her kan man se, hvor der er vejarbejde eller om, der er sket uheld på vejene, siger Torben Holm Hansen, der er informationsmedarbejder hos Vejdirektoratet.

Over Storebælt forventer de også 7-800 flere biler i dag. Normalt kører der 32-33.000 over broen på en fredag, men i dag vil antallet formentlig komme op på knap 40.000.

- Lørdag vil der dog været et ekstra stort pres i tidsrummet fra 10-14, men alle  baner er bemandet, så der kan være lidt ventetid, hvis man skal betale med kort eller kontant. Har man en brobizz, kan man køre lige igennem uden at stoppe, siger Jens Kjær Nielsen, chef for betalingsanlægget, Storebælt.

Kø til færgerne 

I Gedser kan Scandlines også mærke den store rejsedag. Alle afgange på Gedser-Rostock er booket frem til søndag, men der er stadig ledige afgange på overfarten Rødby- Puttgarden.

- Her sejler vi hver halve time, så her kan man sagtens komme med over. Hvis man ønsker en helt specifik afgang, så bør man selvfølgelig booke i forvejen, hvis man vil være helt sikker på at komme med over, siger Susanne Koch, der kommunikationschef i Scandlines.

Tjek veje/færgeafgange her:

www.trafikken.dk

www.scandlines.dk

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App