¨

Forsikringsselskaber overdriver klimaskader

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Postens beregninger så overdriver danske forsikringsselskaber udgifterne til de storm- og vandskader, som får dem til at kræve flere penge fra kunderne.

At naturens kræfter også sætter ind i Danmark virker meget troværdigt i Frank Christoffersens have i Svinninge, hvor tegl og rockwool er spredt overalt efter stormen i aftes. Men ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten så overdriver forsikringsselskaberne, når de igen og igen hæver priserne netop med klimaet som begrundelse.

 

De faktiske udgifter til den slags udgør kun 7 procent af forsikringsselskabernes årlige udbetalinger på 8,8 milliarder, men alligevel fastholder Trygvesta, at klimaet vil koste dem et milliardbeløb.

 

- I den danske branche kommer der til at være en stigning i år på 2-300 millioner kroner på udbetalinger, og hvis vi ganger det op over 10 år, så bliver det nogle milliarder kroner, vi kommer til at tale om, siger kommunikationsdirektør i TrygVesta, Troels Rasmussen.

 

Men der er stor uenighed om tallene. Morgenavisen JyllandsPosten har overført en britisk analyse lavet af den engelske forsikringsbranche selv til danske forhold og ifølge den omregning vil merudgiften til klimaændringer først om 60 år være 104 millioner kroner om året. Altså langt fra det milliardbeløb Trygvesta forventer det næste årti.

 

- Vi bruger vores egne beregninger og i hvert fald ikke Jyllandspostens. Det vi har fortalt vores kunder er, at det er en blanding af klimaændringer, og at prisen på at få repareret et hus er steget med 40 procent. Og hvis der var nogle danske forsikringsselskaber, som forsøgte at hæve priserne, mere end hvad der er rimeligt, så ville de andre selskaber jo kapre kunderne, siger Troels Rasmussen.

 

I øvrigt påpeger Troels Rasmussen, at alene stormen i går har kostet TrygVesta 75 millioner kroner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App