Forsikringsselskab: Kommuner glemmer at oplyse forældre

Kommuner forsømmer at fortælle forældre om, at deres børn ikke er forsikrede i skolen, mener forsikringsselskab.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er kommunernes ansvar at oplyse forældre om, at deres barn ikke længere er omfattet af en kommunal kollektiv ulykkesforsikring, mener forsikringsselskabet IF Forsikring.

Udmeldingen kommer efter en rundspørge foretaget af YouGov for IF Forsikring som viser, at 37 procent af alle forældre ikke var klar over, at de ikke ville få erstatning, hvis deres børn skulle lide alvorlige skader med mén eller i værste fald døden til følge.

- Der er tale om nogle bekymrende høje tal, siger Birgitte Ringbæk, der er presseansvarlig hos IF Forsikring.

Hun mener, at kommunerne har været passive med informationer.

- Jeg synes, der skal være et større fokus på det. Kommunerne kunne godt skilte noget mere med det, siger Birgitte Ringbæk.

Det er kommunerne i midlertidigt ikke helt enige i.

Kontorchef i Kommunernes Landsforening Karsten Thystrup kalder det for noget vrøvl.

- Jeg anerkender ikke, at forsikringsselskaber dækker noget, som en kommune ikke også ville dække, hvis de var forpligtet til det, siger Karsten Thystrup og mener, der er tale om en dobbeltforsikring.

Skadedirektør i Alm. Brand, Brian Wahl Olsen, siger, at det er rigtigt, at kommunen skal dække, hvad de er forpligtede til, hvis de kan gøres ansvarlige for ulykken.

- Men som oftest kan man ikke gøre skolen ansvarlig, da det ofte er hændelige ulykker, når børn leger, og er det en hændelig ulykke, som giver tandskade eller varig mén, så er det alene barnets ulykkesforsikring, der dækker, siger Brian Wahl Olsen.

De fleste folkeskoler var tidligere omfattet af en kommunal ulykkesforsikring, men Indenrigsministeriet gjorde ordningerne ulovlige i 2011, og siden har det været op til forældre at tegne private børneulykkesforsikringer.

/ritzau/