¨

Forening: Hundekørekort skal erstatte hundeforbud

Foto: TV ØST

Debatten om ulovlige hunde er igen blusset op, efter det har vist sig, at forbuddet mod bestemte hunderacer slet ikke har haft den ønskede effekt. Det får nu Rottweiler Klubben Danmark til at foreslå et hundeførerlicens som alternativ til den nuværende lovgivning.

I 2009 nedlagde den daværende regering forbud mos 13 hunderacer, som ansås for at være farlige. Men effekten udeblev.

Derfor er hundeforbudet nu igen oppe til debat, både på gaden og på christiansborg. Til stor glæde for dyrenes beskyttelse

-  Vi er selvfølgelig lettede. Specielt også fordi udsigten jo var endnu værre. De har jo en observationsliste, hvor de ville have kommet endnu flere hunderacer på, siger Torben Elmedal fra Dyrenes Beskyttelse.

Sidste år blev 4140 danskere behandlet for hundebid, og det er faktisk en lille stigning i forhold til de forrige år. I Rottweiler Klubben Danmark foreslår de nu et obligatorisk kursus til alle hundeejere som alternativ til den nuværende lovgivning.

- Vi har foreslået et hundeførerlicens, hvor man får 3x3 timers undervisning og lærer noget om hundeadfærd, siger Britta Nielsen, bestyrelsesmedlem i Rottweiler Klubben Danmark. Hvis ikke politikerne ændrer kurs, er hendes hund måske den næste, der ryger på den sorte liste. Så for hende ville nogle timers hundekursus være billigt sluppet.

Men hos dyrenes beskyttelse er de skeptiske over for idéen. De ser hellere, at et eventuelt kursus kun bliver pålagt de uansvarlige hundeejere.

- Der er jo en tradition for, at lovovertrædelser medfører sanktioner, så det kan man jo også godt gøre her. Men at indføre et generelt krav om, at samtlige hundeejere i Danmark skal i skole for at lære at være hundeejere, det er for langt ude, siger Torben Elmedal, som selv har opdrettet og avlet hunde i mange år.

02:27 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App