¨

Flyvende byggematerialer og julepynt – blæst betyder travlhed for beredskabet

Her kæmper brandvæsnet med et væltet træ i Vigersted nær Ringsted. Foto: Henrik Larsen

20-25 veje er helt eller delvist spærret i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds. Også på Midt- og Vestsjælland har der været travlt.

Det blæser kraftigt, og det har det gjort hele natten. Derfor har regionens to politikredse også haft nok at se til i nattens løb.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi er blandt andet udfordret af, at den voldsomme vinder blæser på tværs af Storebæltsbroen, som indtil videre er helt lukket for trafik. Den forventes tidligst at genåbne klokken 11.

- Og så har vi også sendt nogen ud til et utal af væltede træer i hele politikredsen. Vi har 20-25 steder, hvor vejene er helt eller delvist spærret, og det er alt lige fra hovedveje til små bitte veje, siger vagtchef Jan Nielsen til TV ØST.

Også hos Midt- og Vestsjællands Politi har vinden betydet blandt andet væltede træer.

- Vi har en hel del væltede træer over kørebaner og har det stadigvæk. Affaldscontainere, som med vindens hjælp er kommet ud på kørebanen, byggematerialer og flamingoplader, som flyver henover vejene. Og juleudsmykning i byerne, som ikke er kommet ned endnu, og som så med vindens hjælp kommer ud på vejene, siger vagtchef René Søe Pedersen.

Ingen problemer med vandet endnu

Det er dog især risikoen for stormflod, der har interesseret politiet, lyder det fra vagtchefen i det midtsjællandske.

- Det har snydt os lidt på grund af den vind, fordi det er sværere at regne sig frem til, hvordan det vil gå. Sammen med de andre beredskabsaktører har vi haft et stabsarbejde de seneste par døgn, hvor vi har fulgt vandstanden. I Roskilde er den højere, end vi havde regnet med, men det har ikke givet anledning til det helt store endnu, siger René Søe Pedersen.

Også hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er man meget opmærksom på stigende vandstande.

Vandet står over kajkanten, og det betyder, at hvis du kører i det område, så ved du ikke, hvornår du kører ud over kanten og ud i havnebassinet

René Søe Pedersen, vagtchef, Midt- og Vestsjællands Politi

- Men det har ikke toppet endnu, så derfor har vi ikke problemer med vandet, siger vagtchef Jan Nielsen.

Vær ekstra opmærksom

Det er dog særdeles vigtigt, at man er meget opmærksom, når man bevæger sig ud i trafikken onsdag morgen.

- Især på havnearealer skal man være opmærksom, for vandet står over kajkanten, og det betyder, at hvis du kører i det område, så ved du ikke, hvornår du kører ud over kanten og ud i havnebassinet, siger René Søe Pedersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Så man skal være agtpågivende, og man skal måske sætte hastigheden ned, for der ligger altså grene – både store grene og i visse tilfælde træer, som man er ved at fjerne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App