¨

Flot vejr i pinsen

Foto: TV ØST

Vi kan lige så godt vænne os til at have solcreme og solbriller klar: Det solrige vejr har heldigvis ikke tænkt sig at forsvinde lige med det samme.

Pinsen byder nemlig på masser af sol og temperaturer på op til 25 grader.

- Det varme vejr med solskin holder pinsen med, siger DMI's meteorolog Klaus Larsen.

Godt nok sniger en enkelt tordensky eller to sig ind på en prognose, der ellers byder på sol, mere sol og 20 til 25 grader.

- Weekenden bliver mest tør med nogen eller en del sol. Lørdag og søndag kan enkelte byger, lokalt med torden dog forstyrre billedet. Alle får sol, varme og mulighed for at se pinsesolen danse, lover Klaus Larsen.

Det bliver især varmt hos jyderne, der dog også er dem, der kan se frem til tordenbyger.
Vinden bliver svag til jævn både lørdag og søndag.

Skulle man få lyst til at stå tidligt op for at se pinsesolen danse, så ser det lovende ud:

- Pinsenat får vi mest klart vejr, og alle får mulighed for at se solopgangen mellem klokken halv fem og fem, fortæller Klaus Larsen fra DMI, der har et godt råd:

- Tag en varm trøje på, hvis du skal se solens dans udendørs. Selv om luften over os er varm for tiden, er det køligt ved solopgang. Ved solopgang ligger temperaturen mandag mellem otte og 13 grader, siger han.

Mandag bliver den koldeste dag i den forlængede weekend med mellem 18 og 23 grader, i Nordjylland kan det blive endnu køligere med omkring 15 grader.

- Anden pinsedag får vi stadig nogen eller en del sol. Vinden frisker op fra vest, og det er tegn på et vejrskifte for den kommende uge, lyder det fra meteorologen.

Herefter går det ned ad bakke. For der kan blive brug for en jakke eller en varm trøje igen, når vi kommer længere frem i næste uge. Onsdag og torsdag i næste uge skal vi ned omkring maksimalt 15 grader.

 

Se vejret omkring din by her:

Nykøbing sjælland

Holbæk

Slagelse

Vordingborg

Nykøbing Falster

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App