Flot efterårsvejr slår om i kulde og blæst

Selvom ugen starter varmt, så står vi midt i efteråret. Kulden begynder i denne uge at vise tænder igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ugen begynder med behagelige temperaturer op mod 18 grader, men efter tirsdag begynder vejret at ændre sig til det mere efterårsagtige - og sidst på ugen vil det føles decideret koldt.

Men først er der dog et par rimeligt gode vejrdage, siger  meteorolog Tine Zeuthen fra Danmarks Meteorologiske Institut.

- Mandag bliver en rigtig flot og fin dag med sol og temperaturer mellem 15 og 18 grader. I Nordjylland vil der være en del flere skyer end i resten af landet.

- Tirsdag bliver også nogenlunde med sol først på dagen, men med flere skyer, og temperaturer op til 17 grader, siger hun.

Koldt og blæsende

Men så begynder det at gå ned af bakke. Vejret slår om, temperaturerne dykker, og Jylland vil få en del regn både onsdag og torsdag.

Jævn til hård vind over hele landet vil få det til at føles ekstra koldt.

- Fra onsdag ser det straks værre ud med rigtig efterårsvej i form af regn og byger og kun en smule sol. Temperaturen falder ned til 12 grader. Torsdag tager vinden til fra nordøstlig retning, og dagtemperaturen falder yderligere. Helt ned til otte grader, siger Tine Zeuthen.

Fredag vil dagtemperaturen ligge mellem 10 og 15 grader.

- Men det bliver blæsende på landsplan med frisk vind til kuling. Det er usikkert, om der kommer regn i København. Jeg tror, det holder sig tørt under landskampen. Muligvis holder nedbøren sig til den sydlige del af landet, siger DMI's vagthavende.

/ritzau/