¨

Flot efterår udskyder vinteren

Foto: TV ØST

Det milde vejr formår fortsat at holde vinteren på afstand. Især fredag ventes at blive smuk.

Det bliver igen en forholdsvis mild og grå uge med temperaturer op til 10 grader i dagtimerne og sandsynligvis fortsat ingen nattefrost.
 
Torsdag og fredag bliver de mest solfyldte dage, men samtidig bliver det også en smule køligere, jo tættere vi kommer weekenden.
 
Søndagens kraftige blæsevejr, som blandt nogle steder i vores region gav stormende kuling, har forladt landet.
 
- Der vil mandag formiddag stadig være en rest af blæsten tilbage i Nordjylland i form af hård vind, men resten af ugen er der ikke udsigt til noget tilsvarende, siger Michael Skelbæk, vagthavende ved DMI.
 
Ugen begynder med mildt vejr, masser af skyer og regn flere steder i landet. I løbet af mandagen bliver det opholdsvejr og i den sydvestlige del af Danmark er der i eftermiddag chance for en smule sol. Vinden bliver let til frisk fra sydøst.
 
Tirsdag og onsdag bliver også grå med mange skyer. Regntøj og paraplyer skal man dog ikke tænke på. Bortset fra lidt finregn venter DMI tørvejr begge dage med temperaturer fra syv til 10 grader.
 
Torsdag bringer et højtryk fra det mellemste Skandinavien mere tør og kølig luft med til Danmark.
 
- Det betyder, at vi får ryddet godt op i skydækket, og chancen for sol stiger torsdag. Der kan også komme enkelte byger, siger Michael Skelbæk.
 
Det bliver også en smule koldere end de foregående dage. Lokalt kan temperaturen natten til fredag komme ned i nærheden af frysepunktet.
 
- Fredag får vi for alvor lov til at se solen. Men på den her årstid svarer det måske til tre-fire timers sol, siger han.
 
Skyerne holder sig væk fredag, og det klare vejr betyder, at natten til lørdag sandsynligvis bliver ugens koldeste.
 
/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App