Flertal vil undersøge el-selskaber

Et flertal i Folketinget vil forhindre SEAS-NVE og andre el-selskaber i uden videre at slukke for strømmen til børnefamilier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skal ikke længere være muligt for el-selskaberne at slukke for strømmen til familier med børn, uden først at orientere kommunen. Det er der flertal for i Folketinget efter flere  sager i SEAS-NVE. Een af dem omhandlede en familie fra Høve. Her lukkede SEAS-NVE for strømmen, fordi familien ikke kunne betale for den. I den slags tilfælde skal el-selskabet ifølge retningslinjerne kontakte kommunen, men det var ikke sket. Og elselskabet erkendte da også over for DR Sjælland, at selskabet ikke går så meget op i kundernes sociale forhold.

Men det er uacceptabelt, mener SF's kommunalordfører og tidligere Nakskov-borgmester Flemming Bonne. Han vil sammen med Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne kræve, at regeringen undersøger sagen.

- Politisk må man kunne forholde sig til, om ikke el-selskaberne skal være forpligtet til at orientere kommunen, inden de lukker for strømmen hos folk.

Synes du, at der skal være en lov på området?

- Hvis ikke man kan stramme op ved at skærpe de nuværende retningslinjer, så synes jeg godt, at man kan lovgive om det, siger Flemming Bonne til DR Sjælland.

Også Dansk Folkepartis René Christensen fra Nykøbing Falster vil have gransket el-selskabernes praksis.

- El er i dag fundamentalt vigtigt for, at man kan fungere som en familie. For eksempel kan man ikke få ladet sin mobiltelefon op uden strøm, og børnene kan ikke passe deres skole, hvis de ikke har adgang til Internettet. Derfor er det på tide, at vi får set på, hvordan forbrugerne og el-selskaberne står i de her tilfælde, siger René Christensen.