Flere låner til huset udenom banken

Uvillighed til at låne penge ud betyder flere borgere låner til huset via andre kilder end banken og realkreditinstituttet. Borgerne skal dog passe på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Er huset for billigt eller dårligt, eller er den bare gal med beliggenheden, så finder stadig flere borgere andre måder at skaffe lån på.

Alene firmaet udenombanken.dk har siden i sommer formidlet 25 pantebrevslån lån til borgere i vores område – udenom banken, men med sikkerhed i det købte hus.

Det skriver Politiken.

Selvom renten på lånene er langt højere end på tilsvarende lån i banken eller hos realkreditinstituttet - typisk 7-8 procent, så giver det borgerne en mulighed for at købe den bolig, som de har brug for.

Ifølge avisen betyder det typisk en merpris for den enkelte borger på omkring 1.000 kroner om måneden for et billigt hus – noget, som de fleste er villige til at betale.

Sekretariatschef Curt Liljegreen fra Bolig-økonomisk Videnscenter opfordrer dog kraftigt borgere til at få en boligadvokat eller jurist til at læse papirerne grundigt igennem før man siger ja tak til sådan et lån. Han fortæller nemlig, at der kan gemme sig grimme overraskelser i papirerne, hvis man eksempelvis kommer til at betale et afdrag på gælden for sent.


Nyhedsoverblik