¨

Flere ensomme ældre skal have selskab

Foto: TV ØST

Efter at have været testet i blandt andet Guldborgsund Kommune bliver projekt Seniornet nu gjort landsdækkende, så flere ældre kan gøre op med ensomheden.

Gennem det sidste år har projekt Seniornet hjulpet ensomme ældre i København, Odense, Horsens og Guldborgsund kommuner med at etablere nye relationer og venskaber.

Nu bliver projektet gjort landsdækkende og rulles ud til alle Dansk Folkehjælps 50 lokalafdelinger. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

65.000 ensomme ældre
Beregninger viser, at hver 4. hjemmehjælpsmodtager og 40 procent af de ældre i plejeboliger føler sig ensomme, og i alt skønnes det, at cirka 65.000 danskere over 65 år lever i et liv i ensomhed. Det er netop denne gruppe, Dansk Folkehjælp vil hjælpe til et liv med mere indhold, flere relationer og øget livskvalitet.

Dansk Folkehjælp tog initiativ til Seniornet for 6 år siden. Først blev det etableret i København, siden i yderligere 3 kommuner, og nu skal den øvrige del af landet altså have glæde af projektet.

Fakta:

  • Projekt Seniornet består af 3 etaper:
    • Et netværksdannende ferieophold væk fra hjemmet, hvor deltagerne lærer hinanden at kende ved fælles ferieoplevelser.
    • Herefter arrangerer Dansk Folkehjælp 10 fællesarrangementer i de ældres kommune, hvor kendskabet og fællesskabet yderligere udbygges, så de nye venskaber vedligeholdes.
    • Projektet afsluttes med et weekendophold, hvorefter der er lagt op til, at de ældre selv skal tage initiativ til at mødes privat.
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App