Flere borgere flytter til regionen

Antallet af nye indbyggere i vest- og sydsjællandske kommuner er stigende, viser en ny analyse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere og flere borgere vælger at flytte til regionen.

Det fremgår af en ny analyse fra kommunernes nyhedsmagasin Momentum. Mere specifikt påpeger analysen, at det især er de vest- og sydsjællandske kommuner som Odsherred, Kalundborg, Faxe, Stevns, Slagelse og Vordingborg, der i øjeblikket oplever fremgang på området, skriver Jyllands-Posten.

Kalundborgs borgmester Martin Damm (V) mener, at det især er en kombination af nye arbejdspladser og et bedre boligmarked, som er blandt de primære årsager til en øget nettotilflytning.

- Det hele stivner jo, når der er økonomisk krise, men nu er der ved at komme gang i boligmarkedet igen, og vi skaber mange nye arbejdspladser på nogle af vores virksomheder. Vi mister mange unge til hovedstaden, men de skal jo også have arbejde igen, og er der noget, der kan flytte folk, så er det arbejdspladser, siger han til avisen.

Han suppleres af Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred, som henviser til det store antal af efterlønnere og pensionister, der bosætter sig i kommunens mange sommerhuse.

- Men de lægger både mange skattekroner i kassen og er meget aktive i forenings- og kulturlivet. Vi får dog også andre og yngre tilflyttere, og vi kan mærke, at det københavnske boligmarked er blevet meget bedre, så flere kan komme ud af deres hus eller lejlighed uden at miste penge, siger han til Jyllands-Posten.

Ifølge avisen havde 46 ud af 98 af landets kommuner sidste år en større andel af tilflyttere end fraflyttere.