Flere anholdt for planer om at gengælde tredobbelt drab

Politiet mener, at venner til de tre dræbte i lejlighed på Frederiksberg planlagde at gengælde forbrydelsen. 12 personer er mandag anholdt på blandt andet Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Københavns Politi har anholdt 12 personer fra grupperingen omkring tre unge mænd, der blev dræbt i en lejlighed på Frederiksberg 11. november sidste år.

- Efterforskningen har vist, at de efter politiets overbevisning i de to måneder efter drabene har skaffet sig fire forskellige våben i forbindelse med mulig hævn af drabene på deres venner, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Den omfattende anholdelses- og ransagningsaktion fandt sted mandag i Storkøbenhavn, på Sjælland, på Fyn og i Jylland. Der blev gennemført 19 ransagninger.

Pistoler og skarpladt jagtriffel

De fire våben tæller tre skarpladte pistoler og en skarpladt jagtriffel, som ifølge politiet alle er handlet ved særskilte episoder. Af den grund er de løbende blevet beslaglagt.

- Politiet har ved aktionen søgt at anholde de personer, der er identificeret som både leverandører og købere af våbnene, men også personer, der har deltaget aktivt i planlægningen om at skaffe våben, skriver politiet.

De anholdte er alle mænd med anden etnisk oprindelse end dansk, og de er i alderen fra 16-30 år.

Mand efterlyst

Det var egentlig planen at anholde yderligere en person, men ham lykkedes det ikke at finde.

Politiet har været i telefonisk kontakt med manden, der dog ikke selv ønsker at møde op. Han er derfor efterlyst internt i politiet, ligesom det overvejes at efterlyse ham offentligt.

De anholdte fremstilles tirsdag i grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg.

I november blev Bandidos' klubhus i Holbæk ransaget i forbindelse med sagen.

/ritzau/