¨

Flæskestegen hænger alligevel i en tynd tråd

Foto: TV ØST

En del af Fødevarestyrelsens tilsynsteknikere strejker fortsat, så der er ingen garanti for flæskesteg til alle på julebordet.

Nogle familier risikerer at måtte undvære flæskestegen juleaften. For en del af teknikerne på de store svineslagterier strejker fortsat tirsdag, som er sidste udkald for at producere flæskesteg til julemiddagen den 24. december.

- Vi har haft en god dialog med teknikernes forening både i går, i nat og i dag. Så vi er ved at finde ud af, hvorfor en del af medarbejderne fortsat har nedlagt arbejdet, siger Lizzi Krarup Jakobsen, vicedirektør i Fødevarestyrelsen, hvor teknikerne er ansat.

Fødevarestyrelsen skal spare, og derfor har man opsagt tilsynsteknikernes lokalaftaler. Det betyder blandt andet, at de får skåret ned på deres pauser.

Mandag nedlagde tilsynsteknikerne på de syv store svineslagterier arbejdet. Tirsdag er teknikerne på fire af slagterierne tilbage i arbejde, men i Esbjerg, Ringsted og Herning kører slagterierne fortsat på halv kraft.

Der arbejdes i øjeblikket på at skaffe dyrlæger til at håndtere kontrollen på slagterierne.

- Det positive er, at alle medarbejderne møder på arbejde til sædvanlig tid i morgen, siger Lizzi Krarup Jakobsen.

Mandag, der normalt er årets travleste dag, måtte Danish Crown slagterierne nøjes med at slagte omkring halvdelen af de planlagte svin på grund af strejken.

Det betød, at mere end 10.000 grise var strandet på landevejene, for når en gris først er sendt af sted til slagtning, må den af hensyn til fødevaresikkerheden ikke sendes tilbage i stalden.

- Sidst på eftermiddagen havde vi styr på situationen. Vi fandt frem til nedlagte stalde, som vi fik gjort klar, så grisene kunne overnatte der, siger Anne Willemoes, kommunikationsdirektør i Danish Crown.

- Og de vognmænd, der oplevede ventetid med at komme af med deres grise, de fik klar besked på, at det var deres ansvar at holde grisene med foder og vand og at dyrene havde det varmt nok, siger hun. 

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App