Fire ud af 10 kommuner vil spare på børn

Færre voksne på arbejde og mindre åbningstid i institutionerne er blandt de spareforslag, kommunerne lige nu tumler med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver færre penge at lave vuggestuer, børnehaver, SFO'er og klubber for i kommunerne næste år. 40 procent af kommunerne arbejder lige nu med planer om at skære ned på børneområdet for at få næste års budget til at hænge sammen.

Det viser en rundspørge, som Capacent har lavet for pædagogernes fagforening, Bupl.

- Det er en katastrofe. Man forsætter den nedadgående spiral, man har haft i flere år. Kommunerne er så pressede på økonomien, at de trods løfter om det modsatte fra både regeringen og KL fortsætter med at forringe institutionsområdet. Bunden er for længst nået, siger Henning Pedersen, formand for Bupl.

I alt har 84 kommuner svaret i undersøgelsen, og hver fjerde af dem forventer, at der reelt vil være færre penge pr. barn i børnehaver og vuggestuer næste år i forhold til i år. 23 procent af kommunerne har planer om at spare på normering i institutionerne eller lønsummen.

Jørn Sørensen (R), borgmester i Holbæk og formand for kommunernes Børne- og Kulturudvalg i Kommunernes Landsforening, siger:

- Jeg tror, at mange kommuner forsøger at finde pengene på omlægninger, så det ikke kommer til at belaste hverdagen i institutionerne så meget, men det er svært.