Fire regionale sportsstjerner i spil som årets sportsnavn

Fire kvindelige sportsstjerner fra vores region er nomineret til at blive Årets Sportsnavn 2017.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når showet ’Sport 2017’ ruller over skærmen den 6. januar på DR, er der en chance for, at vinderen af prisen som Årets Sportsnavn 2017 kommer fra vores region.

Fire kvinder fra vores landsdel er nemlig blandt de 15 indstillede til prisen, som Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Jyllands-Posten uddeler i fællesskab. Det skriver DIF i en pressemeddelelse.

Roer, sejler og rytter blandt indstillede

Her i landsdelen er roeren Emma Jørgensen fra Maribo Kajakklub indstillet som Årets Sportsnavn 2017 sammen med Jena Mai Hansen fra Holbæk og makkeren Katja Salskov-Iversen, der dyrker sejlsport.

Desuden er Cathrine Dufour fra Vallø Sportsrideklub og fodboldspilleren Simone Boye Sørensen, der til daglig spiller for Jernløse IF sydvest for Holbæk, og resten af Kvindelandsholdet også indstillet.

Tidligere har Jyllands-Posten og DIF nomineret tre atleter til Årets Sportsnavn, men i år er listen udvidet til 15 kandidater. Senere i november skæres feltet ned til tre nominerede, og vinderen findes på sportsgallaen i Herning den 6. januar.

- Det er et utroligt stærkt felt, som kæmper om titlen Årets Sportsnavn 2017. Listen af kandidater tæller masser af VM- og EM-guldmedaljevindere, World Cup-vindere, Super Serie-vindere osv. Jeg vil ikke fremhæve nogen her, men i stedet glæde mig over, at der er atleter fra hele 11 idrætsgrene på listen. Det vidner om et velfungerende og seriøst talent- og elitearbejde i vores specialforbund og i Team Danmark, siger Morten Mølholm i pressemeddelelsen, der er administrerende direktør i DIF og med i den priskomité, som udvælger Årets Sportsnavn.

Kriterier for udvælgelsen

De 15 navne på kandidatlisten til Årets Sportsnavn 2017 har DIF og Jyllands-Posten udvalgt på baggrund af følgende kriterier:

• Global konkurrence: Hvor udbredt er sportsgrenen og disciplinen, og hvor mange af de helt store idrætsnationer satser på den?

• Konkurrencen på dagen: Et verdensmesterskab er typisk sværere at vinde end et europamesterskab. En konkurrence med deltagelse af resten af eliten er også sværere at vinde end en med mange afbud og skader.

• Forløbet: Mange års målrettet arbejde frem mod en sejr taler for, at præstationen er mere fokuseret og mindre tilfældig end den pludselige sejr, som ingen havde regnet med.

• Folkelighed: Udbredelsen af sporten i Danmark skaber større interesse og dermed et større pres. Samtidig er den interne, danske konkurrence hårdere. Dette kriterium indeholder også et kommercielt aspekt.

Skulle der frem mod nytår komme verdensklassepræstationer fra atleter, som ikke er på listen, så forbeholder DIF og Jyllands-Posten sig retten til at tilføje ekstra kandidater, skriver de i pressemeddelelsen.

Vinderen af Årets Sportsnavn modtager 75.000 kroner.

De 15 indstillede til Årets Sportsnavn 2017