Festival gav lille overskud

Selvom der var 7.000 usolgte billetter tilbage, da Roskilde Festival 2008 lukkede ned, trak festivalen et overskud på en lille million kroner hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skulle egentlig have været en fest for 75.000 festivalgæster. Men selvom kun godt 68.000 publikummer indløste billet til musikken, solen og stemningen på Roskilde Festival 2008, gik festivalen alligevel ud med et lille overskud, som nu udloddes til humanitære og kulturelle formål gennem Foreningen Roskilde Festival. 

Det samlede overskud endte således på 887.405 kroner, hvilket ifølge Roskilde Festival er både overraskende og flot. 

- Det gode vejr har bidraget til en stigning i salg af mad og drikke i de mange boder, som primært drives af lokale foreninger og handlende. Roskilde Festival får en øget procentdel af de handlendes omsætning til dækning af et eventuelt underskud, når billetsalget ikke lever op til forventningerne, siger Roskilde Festivals administrerende direktør, Henrik Rasmussen. 

De foreninger, der står for handel og service på festivalen, kan til gengæld glæde sig over, at publikum både var tørstige og sultne i et sjældent set omfang. I alt er der optjent 9.381.100 kroner til foreningskasserne.

I 2007 udgjorde overskuddet knap fem millioner kroner.