¨

Fem børn smittet af ny virus

Foto: TV ØST

En ny virus har ramt fem børn i Danmark herunder to på Sydsjælland. Lægerne er ved at få overblik over udbredelsen af sygdommen, der kan være farlig for børn.

Virussen EV-D68, som umiddelbart ligner en almindelig influenza, men som kan være farlig for især børn, har nu ramt Danmark, oplyser Statens Serum Institut, som har fundet sygdommen hos fem børn under fem år samt tre andre personer, hvor den ældste er 61 år.

Fem af de smittede er fra København, to bor på Sydsjælland og en i Jylland, skriver metroxpress.

Overlæge Thea Kølsen Fischer fra seruminstituttet siger, at der ikke er grund til panik:

- Vi er ved at danne os et overblik over udbredelsen af EV-D68 i Danmark. Erfaringerne fra USA har vist, at infektionen kan være farlig for børn, som i forvejen lider af en kronisk lungesygdom som astma, siger hun til metroxpress.

Kun toppen af isbjerget

USA har i år været hærget af virussen, hvor over 1.100 personer har været hårdt ramt af sygdommen, som kan opføre sig mildt med almindelig snot og hoste, men også alvorligt i form af astmatisk bronkitis, vejrtrækningsbesvær og i værste fald lammelser og spasmer.

- De danske tilfælde, som vi har fundet, er kun toppen af isbjerget og dækker med stor sandsynlighed over, at der er mange, mange flere børn, der ikke er blevet opdaget, siger Thea Kølsen Fischer.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App