Farvel København: Folk strømmer til de sjællandske kommuner

Folk flytter fortsat fra København til fordel for andre sjællandske kommuner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere læsser flyttevognen og sætter i retning med de mindre sjællandske kommuner.  

Udflytningen fra København til andre sjællandske kommuner bliver nemlig ved med at stige. Det viser tal fra 2015-2016 fra Danmarks Statistik. 

Det betyder, at samtlige sjællandske kommuner har en positiv nettotilvækst. Det skriver Jesper Bo Jensen, fremtidsforsker på Fremforsk, Centre for Future Studies, i sin blog.

De lavere boligpriser uden for hovedstadsområdet er altså fortsat noget, der lokker folk til, skriver Jesper Bo Jensen.

Selv Falster lokker

I år er der endnu flere kommuner med befolkingstilvækst, end der var sidste år.

- Sidste år var det Kalundborg, Odsherred og Roskilde, der havde den største befolkningstilvækst. Tallene fra i år bekræfter udviklingen fra sidste år. Men der er langt flere kommuner med fremgang i år end sidste år. Nykøbing Falster er et af de nye områder, som er kommet på listen i år, siger Jesper bo Jensen.

Udviklingen vil fortsætte

- Det er en udvikling, der efter min vurdering vil præge flytningen internt i Danmark i en årrække helt ind til en ny krise måtte ramme boligmarkedet og skabe faldende priser på fast ejendom i de store byer, skriver Jesper Bo Jensen.

Ifølge fremtidsforskeren vil tendensen fortsætte en del år endnu.

- Skal jeg vove det ene øje og komme med et bud, ville sådan en krise først kunne komme, når vi i tre-fire år har haft unge på boligmarkedet, der har glemt eller aldrig har hørt om den netop overstående boligkrise. Det vil derfor blive i nærheden af 2025 -2027, skriver han.

Læs hele bloggen hér.

Geodatastyrelsen
Geodatastyrelsen
Foto: Geodatastyrelsen