Farten ryger op – men mest i Jylland

Regeringen vil forsøgsvis hæve hastigheden på udvalgte landeveje fra 80 km/t til 90 km/t. Ifølge forslaget drejer det sig primært om veje i Jylland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De danske bilister skal have lov til at køre hurtigere på landevejene. Som et forsøg skal farten hæves fra 80 km/t. til 90 km/t. - primært på jyske landeveje, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.
 
Regeringen er nemlig klar til at iværksætte et forsøg med differentieret hastighed på nogle af de mest trafiksikre landeveje, hvor man i dag kun må køre 80 km/t, fremgår det af regeringens udspil, "Danmark i balance".
 
Ifølge Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, vil der allerede i løbet af efteråret blive udpeget en række sikre landevejsstrækninger, hvor der skal gennemføres forsøg med at hæve hastigheden fra 80 km/t til 90 km/t. 

- Vi ved, at gennemsnitshastigheden på disse strækninger i dag allerede ligger på mellem 90 og 100 km/t. Mange spørger - og med rette: Hvorfor i alverden må jeg kun køre 80 km/t her? Det betyder, at man bare indfører sin egen personlige hastighedsgrænse, og det skal vi bort fra, siger han.

- Derfor tror jeg, at forsøget kan medvirke til en bedre trafikmoral og i sidste ende til bedre trafiksikkerhed, siger Kristian Pihl Lorentzen, der samtidig kobler den højere hastighed sammen med en øget indsats mod fartbøller.

Direktør Anders Rosbo fra Rådet for Sikker Trafik bakker op om planen.
 
/ritzau/