¨

Får penge for at passe sit eget barn hjemme – flere kommuner er med på ordningen

Arkivfoto. Foto: TV ØST

I nogle kommuner kan forældre få tilskud af kommunen for at passe deres eget barn. Forsker mener, det er godt givet ud.

Halvdelen af landets 98 kommuner tilbyder hjemmepasning, hvor forældre kan takke ja til et økonomisk tilskud fra kommunen mod at passe sine børn hjemme.

Kalundborg, Slagelse, Sorø, Guldborgsund og Ringsted er allerede med i ordningen her i regionen, og fra 1. januar går Holbæk med.

Det skriver TV 2.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Ifølge småbørnsfamilieforeningen SAMFO bør det være en mulighed for alle forældre i hele landet, at man i en periode kan få tilskud til at passe sit eget barn hjemme.

Også børne- og familieforsker Per Schultz Jørgensen mener, at det er godt givet ud, hvis forældrene kan passe deres eget barn hjemme.

- Danmark har verdensrekord i at sætte børn tidligst i daginstitutioner, så småbørnsmødrene kan arbejde hurtigst muligt, og det kan betyde, at man går glip af den stabile tilknytning til forældrene, der er så afgørende, siger Per Schultz Jørgensen til TV 2.

TILSKUD TIL AT PASSE EGNE BØRN

Et tilskud til pasning af egne børn er et alternativ til at få sit barn optaget i et dagtilbud.
 

Det er kommunalbestyrelsen, der afgør, om kommunen giver tilskud til pasning af egne børn. 
 

Den enkelte kommune fastsætter også tilskuddets størrelse og hvilken aldersgruppe, der kan modtage tilskud. Kommunen kan give forældre et tilskud til at passe deres egne børn mellem 24 uger og op til skolestart.
 

Den forælder, der ansøger om tilskud, kan ikke modtage tilskud samtidigt med, at denne modtager offentlig overførselsindkomst eller har en arbejdsindtægt.
 

Kilde: Børne- og Socialministeriet, TV 2.

Se mere
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App