¨

Falckreddere trætte af lange vagter

Foto: TV ØST

Lange vagter presser Region Sjællands falckreddere, der i et anonymt brev til Sjællandske fortæller, at det risikerer at koste fejl.

Falckredderne i Region Sjælland har i en længere periode været så pressede, at det de nu tager bladet fra munden. I et anonymt brev til Sjællandske skriver en eller flere af dem, at de lange vagter trækker tænder ud og øger risikoen for fejl, skriver avisen.

- Redderne er trætte, og det øger markant den stressfaktor, der i forvejen er ved jobbet, da risikoen for fejlbehandlinger og færdselsuheld stiger. Presset er så stort, at det er begyndt at skabe dårligt arbejdsmiljø, og redderne har svært ved at få privatlivet til at hænge sammen, lyder det blandt andet i brevet.

Presset tager af

Redderne arbejder typisk et døgn ad gangen og har så efterfølgende to dage fri. Det betyder, at de kan komme til at sidde bag rattet eller i bårerummet i 10 til 16 timer på en vagt. Dertil kommer, at der er kommet flere opgaver til, og regionsdirektør for Falck i Region Sjælland, Sean Bisgaard, erkender, at der er blevet trukket store veksler på de ansatte den seneste tid.

Han understreger dog, at der hele tiden bliver foretaget kvalitetskontroller, og at patientsikkerheden ikke er i fare. Presset skulle også være ved at tage af, idet flere end 30 nye ansatte kommer til over de næste måneder.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App