¨

Exit poll viser smal føring til blå blok

Foto: TV ØST

Valgaftenen bliver en sand gyser.

 En exit poll lavet for DR Nyheder viser, at blå blok med Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen får 50,8 procent af stemmerne og 89 mandater, mens rød blok og Helle Thorning-Schmidt får 49,2 procent og 86 mandater.
 
DR Nyheders exit poll er baseret på 4.524 besvarelser fra stemmeberettigede danskere, som har stemt ved valget. Den statistiske usikkerhed i exit poll'en er på maksimalt 1,5 procent, og det betyder, at det ikke endegyldigt kan konkluderes, hvem der står til at vinde valget.
 
I målingen står Socialdemokraterne til en lille fremgang og får 25,7 procent af stemmerne. Ved valget i 2011 fik Helle Thorning-Schmidts parti 24,8 procent af stemmerne.
 
Venstre står til at gå markant tilbage og lander på 20,2 procent af stemmerne. Ved det seneste valg i 2011 fik Lars Løkke Rasmussens parti 26,7 procent af stemmerne.
 
Alternativet, der for få måneder siden blev dømt ude på forhånd af mange, står til at få et kanonvalg og kommer ind i Folketinget med 4,9 procent af stemmerne - svarende til ni mandater.
 
Dansk Folkeparti går også markant frem i forhold til det seneste valg og får 18,5 procent af stemmerne - mod 12,3 procent i 2011.
 
Kristendemokraterne får 1,1 procent af stemmerne, men er ikke medregnet i blokfordelingen, da de ikke står til at komme over spærregrænsen.
 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App