¨

Erhvervsskoler dumper i sikkerhed

Foto: TV ØST

Hver fjerde erhvervsskole lever ikke op til Arbejdstilsynets krav om sikkerhed.

Skoler, der uddanner kommende håndværkere, bryder gang på gang arbejdsmiljøloven, skriver Fagbladet 3F.

I 2011 udstedte Arbejdstilsynet 25 strakspåbud og 31 påbud efter besøg på 97 tekniske skoler. Det svarer til, at hver fjerde skole havde så alvorlige problemer, at de skulle løses omgående.

På CELF på Lolland fik en faglærer ødelagt fingrene, fordi en gammel bordfræser ikke er afskærmet ordentligt.

På Tech College Aalborg arbejdede flere elever mere end 2,5 meter over jorden, mens de byggede kontorer som en del af deres uddannelse. Men der var hverken stillads eller rækværk til at sikre eleverne mod at falde ned, og der var risiko for at eleverne faldt igennem loftet, fordi det ikke var sikret ordentligt. Hvis en af eleverne var faldet ned, kunne det i værste fald have medført døden, vurderer Arbejdstilsynet.

På erhvervsskolen Tradium i Randers betjente elever farlige maskiner uden faglærere i lokalet.

Hos lederne af landets erhvervsskoler kan man ikke umiddelbart genkende billedet af dårligt arbejdsmiljø, men man vil se nærmere på Arbejdstilsynets mange påbud.

- Vi vil undersøge hvor stort problemets omfang er i forhold til andre brancher. Vi har selvfølgelig et ekstra ansvar for at overholde arbejdsmiljøloven, fordi vi uddanner eleverne i netop sikkerhed og arbejdsmiljø, siger Peter Amstrup, formand for Danske Erhvervsskoler - Lederne, til Fagbladet 3F.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App