Er du en sukkergris?

Mange af os indtager alt for meget sukker. Det gør os tykke, men ikke kun dét. Vidste du f.eks., at sukker blandt andet giver rynker og dårlig fordøjelse?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"Jamen, jeg skal da have sukker!"


En bemærkning Lev Livet-instruktør Birgitte Nymann hører rigtig tit. Men svaret er: Nej! Man skal ikke have sukker. For selvom sukker hører til kulhydratkilderne, hvilket kroppen skal tilføres, så er det ikke en fødevare, du skal have for at eksistere - selvom det kan føles sådan. Ifølge Birgitte Nymann skal kulhydraterne komme fra frugt, bær, grønsager, bønner, linser og korn.Sukkeret sætter sig på mavenIndtag af sukker giver en stressrespons i kroppen: Hjertet begynder at slå hurtigere, sveden kommer lettere frem på panden, evnen til at skabe overblik over flere ting mindskes, væskeophobninger øges osv. 


- Sukker giver præcis samme respons i kroppen, som fysisk stress gør. Det betyder også, at sukkeret sætter gang i lagringen af fedt i maveregionen. Prøv at kigge dig omkring; se alle de børn og unge, der er tykke på deres maver, ja lige frem blævrede. Det skyldes for stort indtag af sukker, fortæller Birgitte Nymann


En af de største syndere er alkohol. Alkohol er den fineste form for sukker, der findes og har derfor samme egenskaber som sukker og omvendt. Herudover medvirker sukker også til væskeophobning, tidligere aldring i form af rynker og dårlig fordøjelse.


Læs meget mere om sukker og test dig selv for afhængighed i Klub Lev Livet. Er du ikke medlem, kan du gratis oprette profil her.