Enke får 1,1 million efter fejl

Østre Landsret har tilkendt en kvinde fra Midtsjælland 1,1 millioner kroner, fordi skifteretten i Roskilde lavede fejl, da hendes mand døde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Domstolsstyrelsen må betale til kvinde fra Midtsjælland efter vildledning fra skifteretten i Roskilde. Det skriver RItzau.

En kvinde fra Midtsjælland mistede mere end en million kroner, da hun fik en fejlagtig besked af skifteretten i Roskilde.

Villedning i stedet for vejledning

Østre Landsret har netop slået fast, at Domstolsstyrelsen skal betale kvinden 1,1 millioner kroner plus renter.

Kvindens mand døde i december 2007 og efterlod sig ægtefællen og et særbarn. Men i en skrivelse fra skifteretten fik enken at vide, at hun ikke kunne sidde i uskiftet bo. Dette var ikke vejledning, men derimod vildledning.

Afviste at kompensere

Først senere i forløbet blev en advokat klar over rettens bommert, men Domstolsstyrelsen har afvist at give kvinden kompensation for det tab, hun blev påført, da boet blev skiftet.

Dels har styrelsen hævdet, at kravet var forældet, og dels har man påstået, at kvinden har udvist passivitet.

Men dommerne i landsretten giver altså kvinden medhold. Der er ingen tvivl om, at skifteretten med en klar tilkendegivelse bragte kvinden ud i en vildfarelse, noterer de.

Hun var aktiv

Desuden har hun været aktiv i forbindelse med at få rejst kravet. Hun bad om at få bobehandlingen genoptaget og henvendte sig derefter til Retten i Roskilde.

På grund af skiftet blev enken unddraget 1,1 millioner kroner, og det udgør et formuetab for hende, fastslår landsretten i dommen.

/Ritzau/