Enhedslisten er sikker på dagpengeløsning

Enhedslisten føler sig sikker på, at partiet kan nå til enighed med regeringen om at finde en løsning på dagpengespørgsmålet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kritikken af dagpengereformen rullede fredag også ind i Det Radikale Venstres bagland efter i dagevis at have skyllet igennem de to andre regeringspartier, Socialdemokraterne og SF.

Nu melder Enhedslisten ud, at partiet er sikker på, der kommer en løsning på problemet.

- Vi har hørt statsministeren sige, at det er et alvorligt problem for mange mennesker, som regeringen bekymrer sig om. Jeg er fuldstændig sikker på, at når statsministeren siger det, så kommer der også en løsning, siger partiets gruppeformand, Per Clausen (EL), til Ritzau.

30.000 risikerer at miste dagpenge

Socialdemokraterne og SF var inden valget imod den dagpengereformen, som De Radikale stod fadder til sammen med Dansk Folkeparti og den tidligere VK-regering.

Siden har SRSF-regeringen ad flere omgange forlænget de langtidslediges mulighed for at opretholde et indtægtsgrundlag, men til sommer løber den seneste akutordning ud, og ifølge A-kassernes Samvirke risikerer 30.000 mennesker i år at ryge ud af dagpengesystemet.

Ønsker løsning, ikke valg

Enhedslisten kræver en løsning på området, og fredag skrev Per Clausen på Twitter, at han "synes, at De Radikale bør kravle ned af dagpengetræet, inden vi fælder det".

- Vi har ikke noget ønske om et valg. Vi har et ønske om at finde en løsning. Jeg vil sige, at hvis regeringen skal komme levende gennem det her, så tror jeg, det er klogt, at regeringen viser i handling, at der er forskel på den og de borgerlige, siger Enhedslistens gruppeformand på spørgsmålet om, hvorvidt hans parti er parat til at udløse et valg.