¨

Enhedslisten ærgrer sig over vindmølle-forsinkelser

Foto: TV ØST

Enhedslisten ærgrer sig over, at penge til solceller tages fra vindmøller. Partiet støtter alligevel aftalen.

Hvis det stod til Enhedslisten, så var pengene til en ny solcelleaftale aldrig blevet hentet fra udbygningen af havvindmøller.

Går med i aftalen

Det afholder dog ikke partiet fra at gå med i den nye solcelleaftale, der præsenteres torsdag.

- Det er ærgerligt, at finansieringen af støtten til solcellerne fører til, at der bliver en mindre udsættelse af nogle vindmølleprojekter. Men det lykkes alligevel at fastholde tempoet i omstillingen til vedvarende energi frem til 2020, siger Per Clausen.

Bedre støtte til parcelhusejerne

Aftalen betyder, at solcelle-støtten til danskere med eget parcelhus bliver sat ned. Til gengæld får danskere, der bor i andre boligtyper, bedre mulighed for støtte til solceller.

- Det har været afgørende for Enhedslisten at sikre den almene boligsektor, landsbyfællesskaber og andelsboliger bedre muligheder for at få støtte til at opsætte solceller. Det er lykkedes med den aftale, vi netop har indgået, siger Per Clausen.

Mindre fordelagtigt for private boligejere

Enhedslisten ser ikke noget problem i, at det gøres mindre fordelagtigt for private boligejere at etablere et solcelleanlæg.

- Det voldsomme prisfald på solceller gør det rimeligt, at støtten til enfamiliehusene reduceres fremover. Her har ordningen været meget gunstig, men vi har alligevel sikret, at ingen rammes af de nye regler med tilbagevirkende kraft, fortsætter Per Clausen.

Dermed henviser han til, at der bliver etableret en overgangsordning, som sikrer, at ejere af allerede etablerede solcelleanlæg kan beholde den nuværende støtteordning i 20 år.

 

/ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App