¨

"The End" for regionens biografer?

Foto: TV ØST

Stribevis af små biografer gisper økonomisk efter vejret.

Seneste er lærredet begyndt at ryste en anelse i Vig Bio. I hvert fald er biografens lokale bekymrede: 
"Medlemmerne er utrygge," siger Jane Lykke, formand for Vig Bio samt for foreningen af Mindre og Mellemstore biografer i Danmark med i alt 115 medlemmer, til DR Sjælland.

Vig Bio og andre af regionens mindre biografer skal have skiftet de gamle filmruller ud med digitaliserede film. Det skifte koster penge. Og kræver ofte støtte ude fra. I sidste lyste alarmklokken hos verdens ældste fungerende biograf i Holbæk, der mangler flere hundredtusinde kroner - men kommunen vil ikke hjælpe.

Hjælpen kommer - måske
Til gengæld kan der nu være hjælp på vej til biograf-kollegerne i Vig. I dag mødes Vig Bio nemlig med blandt andre borgmester Thomas Adelskov (S) fra Odsherred Kommune, der ejer biografens bygninger.

"Den forening, der står for det kulturelle i Vig Bio vil vi aldrig kunne erstatte, men vi skal undersøge om der er nogle muligheder for, at vi som kommune går ind og understøtter det gode tilbud Vig Bio giver," siger borgmester Thomas Adelskov.

"The End"
Ved regeringens filmpakke i efteråret 2010 fik biografer lovning på 200.000 støtte-kroner til til digitalisering.  Men prisen er op mod det tredobbelte vurderer Jane Lykke fra biografforeningen. Her i regionen er der mindre biografer i blandt andet Hvalsø, Glumsø, Mørkøv, Skibby, Søllested,  Haslev, Faxe, Korsør, Skælskør og Stege.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App