¨

En milliard liter regnvand er pumpet væk

Foto: TV ØST

Ikke færre end 56 gange siden den 12. august er beredskabsstyrelsen blevet kaldt ud for at assistere ved pumpeindsatser efter det massive regnvejr. Især på Lolland har indsatsen været altafgørende.

Ikke mindre end en milliard liter regnvand er blevet fjernet fra oversvømmede områder i det ganske land, oplyser Beredskabsstyrelsen.

I alt 60 befalingsmænd, 370 værnepligtige samt frivillige fra beredskabsstyrelsen har i de seneste dage deltaget i de 56 indsatser, der fordelte sig over Syd- og Østdanmark.

Alt disponibelt materiel og mandskab fra styrelsens centre i Thisted, Herning, Haderslev, Næstved og frivilligcentret i Hedehusene har været indsat.

Særlig vigtig var beredskabsstyrelsens pumpearbejde på Lolland mandag, hvor de store nedbørsmængder truede med at mørkelægge store dele af øen.

En transformatorstation, der forsyner området med strøm, var nemlig i overhængende fare for at blive oversvømmet, men en daglang indsats resulterede i en redning af strømforsyningen.

Og hvis det føles, som om sommeren generelt har været en usædvanlig trist fornøjelse, er det ikke helt forkert. Dette års bud på en dansk sommer er nemlig på målrettet march mod en plads i top ti over de vådeste somre nogensinde.

Gedser i toppen

258 millimeter regn er der i gennemsnit faldet siden 1. juni, og dermed mangler bare syv millimeter, inden sommeren 2011 bliver indskrevet på den våde hitliste.

Surest har vejrguderne set sig på Gedser på det sydlige Falster, der efter weekendens kraftige regnvejr har modtaget ikke mindre end 531 millimeter nedbør siden sommerstarten 1. juni, rapporterer DMI.

Anholt ligger til gengæld i den modsatte ende af nedbør-skalaen med sølle 107 millimeter, skriver DMI.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App