Elever hænger lærere ud på sociale medier

Flere lærere har oplevet at blive udstillet på sociale medier af deres elever. Det er ikke i orden, lyder det fra elevernes egen formand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For nylig modtog forældrene til elever i en dansk skoleklasse på Sjælland en mail fra ledelsen. Nogle elever i klassen havde taget billeder og filmet en lærer i timen og havde efterfølgende lagt film og fotos ud på de sociale medier på internettet. Her blev læreren latterliggjort til offentlig skue for alle.

Sådanne situationer opstår med jævne mellemrum på danske skoler, og problematikken er velkendt hos både Danmarks Lærerforening, foreningen Danske Skoleelever og hovedorganisationen FTF, som repræsenterer 450.000 offentligt og private ansatte, herunder lærere. Det skriver Kristeligt Dagblad.

- Jeg har prøvet at sidde i en klasse, hvor nogen har taget et billede af læreren og lagt det på nettet. Jeg tror ikke, de har gjort det for at være onde, måske nærmere som en joke, men derfor kan det jo stadig være ubehageligt for læreren, siger Miranda Wernay Dagsson, som er formand for Danske Skoleelever.

Falder dem naturligt

Hun forklarer, at unge i dag er vant til at tage billeder af vennerne og lægge fotos og videoklip på de sociale medier, og at det derfor falder eleverne naturligt at gøre det samme med deres lærer.

- Derfor bør lærere og forældre tage en snak med eleverne om, at det er en anderledes situation at filme og udstille læreren på internettet, og at det ikke er i orden, siger hun.