Elever demonstrerer mod spareplaner (Video)

Budskabet fra eleverne på Kalvehave, Mern og Stensved skoler var ikke til at tage fejl af. De vil ikke finde sig politikernes spareplaner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Eleverne demonstrerede deres utilfredshed ved at nægte at modtage undervisning. På Kalvehave Skole var eleverne godt i gang med at forberede bannere, som skal bruges på mandag, når spareplanen skal på byrådsmøde.

- Vi synes, at politikerne skal tænke sig godt om, før de beslutter sig. Det er jo os det går udover, siger Michelle Nielsen, 6. klasse, Kalvehave Skole.

Se video fra fredagens strejke herunder:
[video:flv:090612_skoledemo.flv]

På Stensved Skole, som ifølge sparekataloget ikke skal lukkes, men til gengæld modtage elever fra de andre to skoler, var eleverne mindst lige så utilfredse som i Kalvehave.

- Jeg synes, at det er for dårligt, at de vil flytte eleverne fra de andre skoler til Stensved Skole. Vil de så inddrage vores skolegård til at bygge fjorten nye klasselokaler? Det er da for åndssvagt, siger en af eleverne fra Stensved Skole.

Se kommentaren herunder:
[video:flv:090612_skole.flv]

I løbet af de næste fire år skal politikerne spare i alt 50 millioner kroner på børne- og ungeområdet.

Dokumentation

  • Se Vordingborg Kommunes spareforslag på Børne-, Unge- og Familieområdet her: Spareforslag
  • Læs brevet fra forældrene til BUF udvalget og kommunalbestyrelsen i Vordingborg Kommune her: Reaktion på sparekataloget